Til topps med "Tjommi"

7-8. november arrangerte NCE Media Hackathon i Media City Bergen. På 24 timer utviklet Mixmaster-studentene "Tjommi" for Bergen Kommune og stakk av med førstepremien på 20.000 kroner.

Sammen med to studenter fra bachelorprogrammet i Informasjonsvitenskap, Rune Eikemo og Petter Elvevoll, utviklet Mixmaster-studentene Audun Klyve Gulbrandsen, Malin Fjell Olsen og Sara Pedersen Stene chatboten Tjommi. Tjommi er en digital assistent som skal hjelpe tilflyttende å bli en ekte bergenser. Ved hjelp av kunstig intelligens skal Tjommi kunne løse både kulturelle og språklige barrierer.

Etter 24 timer med intens idémyldring og utvikling måtte de pitche ideen til juryen og de andre deltagerne. Alle ideene ble vurdert etter kriterier som helhetsinntrykk, kulhetsfaktor, innovasjonsnivå, brukerpotensial og teknisk utførelse.

Vinnerne skilte seg ut på en spesiell måte. Integrering av borgere er et viktig tema å håndtere, ikke bare i Bergen, men hele verden
— Dag Inge Ulstein, Bergen Kommune

Bilde Fornøyd gjeng! Fra venstre Sara Pedersen Stene, Malin Fjell Olsen, Rune Eikemo og Audun Klyve Guldbrandsen. Foto: GunFilm

Bilde Fra venstre Rune Eikemo, Sara Pedersen Stene, Malin Fjell Olsen og Audun Klyve Gulbrandsen. Foto: Kjersti Haukeland Eiken

Bilde Fra venstre Dag Inge Ulstein, Audun Klyve Gulbrandsen, Rune Eikemo, Malin Fjell Olsen og Sara Pedersen Stene. Foto: Kjersti Haukeland Eiken

 
 

FAKTA

Under et Hackathon kan nye ideer oppstå, det er masse kreativitet, opprettelse av forretningsmodeller, koding og design. Man kan for eksempel bygge en prototype, eller presentere et konsept, en god løsning på et problem, eller innovative visualiseringer.

En chatbot er enkelt forklart et dataprogram som mennesker kan samhandle med ved hjelp av språk, skriftlig eller muntlig. Gjerne via en chat klient som for eksempel Facebook Messenger eller Google Allo.

 
Sara Pedersen Stene