Prosjekter høsten 2017
På denne siden presenteres ni "intelligente brukergrensesnitt" som ble laget av det første årskullet på MIX-master fra august til desember 2017. Studentene utforsket forskjellige bruksområder for ansiktsgjenkjenning og syntetisk tale. Hver student skulle lage en konseptuell prototype med delvis funksjonalitet. Arbeidet foregikk i forskningslaben TekLab i Media City Bergen.
Det faglige opplegget ble drevet av professor Lars Nyre og førsteamanuensis Anders Fagerjord, og faglærerne var Joar Midtun (datasyn), Espen Systad og Tor Langballe (begge syntetisk tale).
Du kan lese mer om kurset her: MIX301 Medieteknologi: teori og utvikling.
Denne satsningen på kunstig intelligens i undervisningen i Media City Bergen har fått økonomisk støtte fra Studieadministrativ avdeling ved Universitetet i Bergen (insentivmidler for utdanningskvalitet, 15.06 2017).

crowdKnowledge - et webkamera blir til en automatisert sikkerhetsvakt
AV FREDRIK HÅLAND JENSEN
Ved hjelp av YOLO (You Only Look Once), et kamera tilkoblet en datamaskin og koding, ønsker Fredrik å oppnå en prototype som kan gjenkjenne i en videostrøm forså å, for eksempel, notifisere brukeren om det.
YogAline - ny teknologi for eldgammel yogateknikk
AV MALIN FJELL OLSEN
YogAline er et verktøy som kan hjelpe personer som ønsker å forbedre seg innen yoga. Et kamera stilles opp så det kan filme kroppspositurene til personen, og applikasjonen analyserer videoen og gir tilbakemelding på yogastillingen og forbedringspotensialet.
Aino - en tegnerobot for barn
AV MARTHE KARIN SANDEN SKAUGE
Aino er en interaktiv, kunstnerisk robot som skal oppfordre barn til å være mer kreative. Kameraet til Aino ser hva barnet har malt, og kan kommunisere med barnet ved hjelp av syntetisk tale. Dette er et læringsverktøy for form- og fargelære, med visuelle gjetteleker som gjør læring til en lek.
AlarmBot - ei intuitiv vekkarklokke
AV GØRAN ANDRÉ SLETTEMARK
AlarmBot er ei vekkerklokke som skal lære seg å vekke opp akkurat deg, basert på analyse av ditt søvnmønster og humør om morgionen. Prototypen er basert på maskinlæring og smart bruk av lyd og tale.
Endless Note - kunstig intelligens-teknologi i musikkopplæringen
AV SARA PEDERSEN STENE
Endless Note er et verktøy for musikkentusiaster. Du trenger ikke stanse spillingen for å bla om i noteboken, for applikasjonen flytter notebildet over skjermen. Det er også en innebygd AI-musikklærer som kan effektivisere musikkopplæringen.
ShapeLab - eit anbefalingssystem basert på kroppstype
AV JOHANNE MARIE CHRISTENSEN ÅGOTNES
ShapeLab ein kjapp, enkel og billig måte å få råd om ulike snitt og klesplagg. Basert på videofilming foreslår den ein stilprofil for brukaren. I framtida kan ein sjå for seg at tenesten leverer skreddarsydde garderobar.
IDEM - kunstig sosial intelligens
AV AUDUN HÅKON KLYVE GULBRANDSEN
IDEM er en smartbrille som skal hjelpe folk til å kjenne igjen personer de møter. Brillene er utstyrt med kamera og «lydløse» benledende høyttalere. Ved å synkronisere løsningen mot en kontaktliste, som Facebook, kan man bruke IDEM til å få melding om hvem man møter i form av diskret "hvisking i øret".