Prosjekter høsten 2017

 

På denne siden presenteres ni "intelligente brukergrensesnitt" som ble laget av det første årskullet på MIX-master fra august til desember 2017. Studentene utforsket forskjellige bruksområder for ansiktsgjenkjenning og syntetisk tale. Hver student skulle lage en konseptuell prototype med delvis funksjonalitet. Arbeidet foregikk i forskningslaben TekLab i Media City Bergen.

Det faglige opplegget ble drevet av professor Lars Nyre og førsteamanuensis Anders Fagerjord, og faglærerne var Joar Midtun (datasyn), Espen Systad og Tor Langballe (begge syntetisk tale).
Du kan lese mer om kurset her: MIX301 Medieteknologi: teori og utvikling.

Denne satsningen på kunstig intelligens i undervisningen i Media City Bergen har fått økonomisk støtte fra Studieadministrativ avdeling ved Universitetet i Bergen (insentivmidler for utdanningskvalitet, 15.06 2017).

 
UiBlogo_graysc_v_V8.jpg
 
 
 
 

crowdKnowledge - et webkamera blir til en automatisert sikkerhetsvakt

AV FREDRIK HÅLAND JENSEN

Ved hjelp av YOLO (You Only Look Once), et kamera tilkoblet en datamaskin og koding, ønsker Fredrik å oppnå en prototype som kan gjenkjenne i en videostrøm forså å, for eksempel, notifisere brukeren om det.

+ Les mer om prosjektet her

YogAline - ny teknologi for eldgammel yogateknikk

AV MALIN FJELL OLSEN

YogAline er et verktøy som kan hjelpe personer som ønsker å forbedre seg innen yoga. Et kamera stilles opp så det kan filme kroppspositurene til personen, og applikasjonen analyserer videoen og gir tilbakemelding på yogastillingen og forbedringspotensialet.

+ Les mer om prosjektet her

Aino - en tegnerobot for barn

AV MARTHE KARIN SANDEN SKAUGE

Aino er en interaktiv, kunstnerisk robot som skal oppfordre barn til å være mer kreative. Kameraet til Aino ser hva barnet har malt, og kan kommunisere med barnet ved hjelp av syntetisk tale. Dette er et læringsverktøy for form- og fargelære, med visuelle gjetteleker som gjør læring til en lek.

+ Les mer om prosjektet her

 

AlarmBot - ei intuitiv vekkarklokke

AV GØRAN ANDRÉ SLETTEMARK

AlarmBot er ei vekkerklokke som skal lære seg å vekke opp akkurat deg, basert på analyse av ditt søvnmønster og humør om morgionen. Prototypen er basert på maskinlæring og smart bruk av lyd og tale.

+ Les mer om prosjektet her

Endless Note - kunstig intelligens-teknologi i musikkopplæringen

AV SARA PEDERSEN STENE

Endless Note er et verktøy for musikkentusiaster. Du trenger ikke stanse spillingen for å bla om i noteboken, for applikasjonen flytter notebildet over skjermen. Det er også en innebygd AI-musikklærer som kan effektivisere musikkopplæringen.

+ Les mer om prosjektet her

ShapeLab - eit anbefalingssystem basert på kroppstype

AV JOHANNE MARIE CHRISTENSEN ÅGOTNES

ShapeLab ein kjapp, enkel og billig måte å få råd om ulike snitt og klesplagg. Basert på videofilming foreslår den ein stilprofil for brukaren. I framtida kan ein sjå for seg at tenesten leverer skreddarsydde garderobar.

 

IDEM - kunstig sosial intelligens

AV AUDUN HÅKON KLYVE GULBRANDSEN

IDEM er en smartbrille som skal hjelpe folk til å kjenne igjen personer de møter. Brillene er utstyrt med kamera og «lydløse» benledende høyttalere. Ved å synkronisere løsningen mot en kontaktliste, som Facebook, kan man bruke IDEM til å få melding om hvem man møter i form av diskret "hvisking i øret".

+ Les mer om prosjektet her